Enligt en forskning har personer med en positiv inställning till livet en bättre hälsa. Ja, så kan det mycket väl var men jag önskar titta närmre på den forskningen. Vilka personer har deltagit, när ägde forskningen rum och i vilken ålder var deltagarna i? Jag tror absolut det är lättare och roligare att leva utan sjukdomar, vara ekonomiskt oberoende och ha ett socialt liv, därför hade de varit intressant att veta lite mer om forskningen😊. 
 
Livet är självklart ett "gör-de-själv-projekt", att det är jag som bestämmer vem som ska ha ansvaret och makten över mitt liv. Att jag medvetet tar ansvar för mitt liv, mina tankar och reaktioner, min hälsa, mina relationer och förstå hur allt tillsammans påverkar mig både i nutid och framtid. Visst låter det enkelt? De kanske är lika enkelt som det låter, jag har bara inte kommit på hur.
 
 
Jag gör vad jag kan för att må bra trots mina sjukdomar men tyvärr har försäkringskassan makten över mitt ekonomiska liv även om jag inte vill och önskar något helt annat. Jag förstår att de som är friska tror att jag "lämnat över ratten" till någon annan men så är inte fallet, jag har också räkningar som ska betalas. Som sjuk i detta land är du inte värd 1 krona och får klara dig själv, är det enkelt?
 
Spelar ingen roll hur mycket ansvar du tar för dina tankar, din hälsa. dina relationer och ditt liv men är du sjuk ligger makten hos någon annan om du inte är ekonomiskt oberoende.   
 
Det är först när du blir sjuk som du värdesätter liver på ett helt annat sätt, tragiskt men sant.
 
Gillar du mitt inlägg visa det gärna genom att trycka på ❤ lite längre ner 👇