Då va jag här igen, fast i och för sig så var det ganska länge sedan jag låg inne så det får man vara glad över 😊

Under en tid har jag haft ont i bröstet, jaja nu kommer alla förmaningar, men jag är som många andra, trycker undan och tror det ska försvinna. Värken försvann inte, blev snarare värre. Det blev väldigt tungt att andas och svårt att röra sig så jag fick bita ihop och inse fakta - Sahlgrenska nästa.

När jag kom in till Sahlgrenska så gick det undan. Behövde inte vänta länge förrän prover, EKG, röntgen och en mycket ordentlig hälsoundersökning var gjord. Under "resans gång" fick jag olika alternativ till varför jag hade ont som propp, infarkt, hål i lungan eller revbensfraktur. Eftersom jag är diabetiker fick jag en lång utläggning om hur farligt diabetes är och alla komplikationer de kan medföra - precis som om jag inte visste det 🤔.

Läkaren frågade mig om jag hade tränat något och om jag hade tagit ut mig extra mycket? Jag hade ju kört ett ordentligt tufft trappträningspass tillsammans med min coach några dagar tidigare så mitt svar blev lite svävande, "ja jo men absolut inte som jag brukade göra", svarade jag. Sen tänkte jag "hur i helsike ska läkaren veta hur mycket och hårt jag tränade innan jag blev sjuk" 🙄.

Efter en väldans massa prover, omprover och blodtryckskontroller konstaterade läkarna, högt blodtryck och hjärtmuskelinflammation 🙈.

Vila, återhämtning och medicin blev "domen". Nu kan semestern bara bli bättre, eller hur? 🐝