Att vara utmattad handlar för många, inklusive mig själv om att hjärnan har varit stressad under en längre tid. När hjärnan konstant badar i stress störs till slut viktiga funktioner i hjärnan.

Långvarig stress skapar ett slitage på hjärnan, som utan chans till återhämtning inte hinner läka och återfå sin normala kapacitet. 

Forskningen visar att stresskadorna finns kvar väldigt länge i vår kropp. Upp till sju år är hjärnan fortfarande starkt påverkad, visst är det oroväckande 😳

När du blivit sjuk av stress får du helt nya toleransnivåer. Jag har väldigt svårt med oreda, att inte var sak ligger på sin plats och när det är ostädat. Då blir det kaos i mitt huvud. Jag kan inte fokusera, tänka eller få fram vad jag vill ha sagt - det är riktigt illa. 

När jag befinner mig i mitt kaosläge hade jag behövt en snäll liten gumma som tar över ansvaret och ser till att saker blir gjorda, för själv blir jag helt handlingsförlamad. 

(null)


– Kunskap är bästa vaccinet för att bli frisk - jag önskar också att kunskapen om utmattning ökas i hela samhället för en bättre förståelse för oss med utmattningssyndrom. 

Gillar du mitt inlägg? Vad glad jag blir ☺️ Visa det gärna genom att trycka på hjärtat här nedan 👇🏼