Det känns väldigt inspirerande att gå en yrkesutbildning till något jag brinner för - hälsa. På måndag börjar det och till sommaren är jag färdigutbildad Friskvårdskonsulent och Hälsoutvecklare.

 

På grund av att jag själv varit väldigt sjuk har jag insett hur viktigt det är med en god hälsa." Som frisk har man många önskningar men som sjuk har du bara en, att bli frisk!"

 

Jag har på den hårda vägen lärt mig på vilket sätt du själv kan påverka din hälsa för att må bättre och hur man kan förebygga sjukdomar. 95% av alla sjukdomar vi får skapar vi oss själva. Genom, bara lite kunskap och insikt kan du själv förebygga mycket och det är via utbildningen jag ska lära mig att vidarebefordra denna kunskap.

 

Som friskvårdskonsulent och hälsoutvecklare har du ett vidsträckt arbetsområde då de flesta av oss har en usel kunskap om vad det är som gör oss sjuka.

Ett av samhällets största utmaningar idag är den ökande övervikten och livsstilsrelaterade sjukdomar. Behovet av kunskap inom kost- och näringslära är stort, och stora krav ställs på hur man förmedlar denna kunskap på bästa sätt för en hållbar och positiv livsstils förändring - det är här jag kommer in.

Det är med glädje jag ser fram emot denna inspirerande uppgift :)