(null)

Efter mitt besök med diabetsläkaren i fredags fick jag byta mitt långtidsinsulin Lantus till en ny sort som heter Toujeo. Hela helgen har jag mått dåligt på grund av ett blodsocker som vägrar sjunka. Idag vaknade jag med ett blodsocker på 20,9 mml trots att mitt blodsocker var på 8,1 mml när jag lade mig för att sova. Nu trodde jag ju att "inkörninsperioden" var över. Ut och promenera med min hund, fort och långt. Blodsockret rörde sig inte över huvutaget. Instruktionerna från diabetessköterskan var att jag skulle öka mitt måltidsinsulin med en enhet om blodsockret var över 10 mml. Blodsockret är ju över 20, ska jag öka med två enheter då? Jag ökade med två enheter men blodsockret bara ökade. Som max var jag uppe på 25,2. Paniken spred sig i kroppen. 
 
Är du frisk är livet kort och skört men bär du på autoimmuna sjukdomar är livet ännu kortare och mer skört. Du är dagligen i en kamp med ditt liv och om ditt liv. Det värsta är att leva med rädslan för att tappa kontrollen. Både ett högt och ett lågt blodsocker kan i värsta fall leda till döden. Sen kommer kampen om arbetsmarknaden och myndigheter - din kamp om dina rättigheter att leva ett värdigt liv. 
 
Jag har i flera år bedrivit en kamp mot försäkringskassan om mina rättigheter till handikappersättning. Följande är information från just försäkringskassan: 
"Du behöver inte ha någon särskild sjukdom eller särskild funktionsnedsättning för att få handikappersättning. Men du ska ha ett läkarintyg som visar att du har en nedsättning av funktionsförmågan som påverkar din förmåga att klara av ditt dagliga liv, ditt arbete eller dina studier".
 
Jag har flera intyg från mina läkare om nersättning av min funktionsnedsättning - ändå får jag avslag gång på gång av försäkringskassan. 
 
Inte nog med att dagligen parera mina blodsockervärden för överlevndad beroende på vad jag äter och gör ska jag även kriga för mina rättigheter då jag är mindre värd i samhälle. För att öka kunskapen om Diabetes behöver jag vända mig till politikerna i Socialförsäkringsdepartementet för att nå t.ex. Försäkringskassan - Att göra det jobbet krävs mycket kraft och enerig för att nå fram. Den kraften och energin behöver jag för att klara min vardag. "Jag behöver alltså vara frisk för att klara vara sjuk". 
 
Rent spontant känner jag en rädsla inför framtiden "Låt våra barn få bli gamla med ben, njurar och ögon i behåll!" Öka kunskapen om diabetes och dess följdsjukdomar! 
 
Eller vad säger ni?