17 november 2020

Han sådde ett frö

Hälsa

(null)
 
För snart 3 år sedan träffade jag en läkare som skulle bedöma om jag var tillräckligt utmattad för att vara med i rehabiliteringsprogrammet Grön Rehab. Jag var skeptisk till att träffa honom redan innan, då jag visste att jag var nog  så sjuk. Nu skulle jag behöva "bevisa" det för läkaren. 
 
Han frågade mig vad jag själv gjorde för att "hitta" tillbaka från utmattningen.  Jag berättade om alla rekommendationer "att återhämta sig från utmattning" som jag tagit till mig och dagligen försökte utföra. 
 
Läkaren tittade på mig och sade "varför gör du så många och långa pass? Varför frågade han det tänkte jag 🤔, jag gör ju allt som ska vara så bra för att komma tillbaka till ett "normalt" liv, så frågar han varför, vilken idiot, tänkte jag. 
 
Allt vi gör och säger påverkar oss själva och andra, både medvetet och omedvetet. Varje handling som vi gör för oss själva eller för någon annan påverkar oss, kanske inte just för stunden men på ett eller annat sätt, för livet. 
 
De små frön du sår idag, de gror, växer och frodas, om du sköter dem från hjärtat . Om du "vattnar" lagom, ger tillräckligt mycket kärlek, uppmärksammar, synliggör, rensar och gallrar lagom mycket så händer något, och "det" faller på plats.
 
Jag visste det inte då men jag vet det idag.  
Just de orden och den handlingen han gjorde påverkade mig så starkt att jag idag har tagit mig till en annan plats i livet. En plats där jag trivs och vågar se mig själv, samt göra det som är bäst utifrån mig och mina förutsättningar. 
Tack 🙏🏼