November 2017 blev jag sjukskriven för utmattningssyndrom. Samtidigt blev jag av med jobbet för att jag blev sjukskriven. 

Här började kampen om så väl mitt själsliga liv som mitt fysiska.  
(null)

Jag hade jobbat upp ett egenvärde som så länge varit nedgrävd och delvis varit en orsak till att jag blev sjuk. Att då  bli ifrågasatt av försäkringskassan om jag verkligen var så sjuk, är kränkande, det var som att få rullgardinen nerdragen. 
Att behöva argumentera för att jag var sjuk när hjärnan mest var trött, minnet gick på sparlåga och svårigheter med koncentrationen var för mig fullständigt omöjligt. 
Med Sveriges skyddsnät tog det mig 180 dagar att bli fattigjord. Skyddsnätet och rehabiliteringen gäller i 180 dagar, trots att jag fortfarande var sjuk skulle jag prövas mot arbetsmarknaden. Både jag och min läkare ansåg att jag var för sjuk för att arbeta, försäkringskassan ansåg mig tillräckligt frisk men enligt arbetsförmedlingen "ej tillräckligt arbetsför". 
(null)
Rehabiliteringen att komma tillbaka till livet efter utmattning var en ren utgallring! Med noll  kronor till räkningar och hyra hamnar man till slut på gatan och där byggs inget egenvärde. 
Jag hade tur och är otroligt tacksam att Thomas haft möjlighet att hjälpa mig så jag inte hamnade på gatan, för det hade jag annars gjort. 
Efter att successivt arbetat mig upp ur mörkret är jag nu redo för nästa steg. Att blivit jagad med blåslampa, att behövt argumentera för mitt liv, utsatt för utredning på utredning och att blivit ifrågasatt av myndigheterna tar jag nu saken i egna händer och gör det som blir bäst för mig - startar eget företag på 50%. 
(null)
Nu önskar jag hjälp av alla fina människor att växa. Behöver ni hjälp med friskvård, hälsoprofilbedömning på jobbet, berätta om mig och mina tjänster. Berätta att jag finns till alla som behöver en livsstilsförändring. Jag är tacksam för all hjälp jag kan få 🍀
(null)

Livet är tufft men vi människor är mjuka och det är något jag önskar regeringen borde ta till sig! Det här sjuksystemet kan knäcka vem som helst. 

Gillar du mitt inlägg visa det gärna genom att trycka på hjärtat här nedan 👇🏼