27 februari 2016

"Lär dig leva"

Allmänt Hälsa



Jag trodde inte direkt att denna bok hade något att ge mig. Var lite skeptisk då jag trodde att allt de jag genomgått i mitt liv hade lärt mig det mesta ☺️ Så fel jag hade! 

Jag kan varmt rekommendera denna bok för de som lever/tror att livet ska vara stressigt, göra/säga sådant andra tycker man ska göra/säga, att alltid ställa upp på andra, att "glömma" bort någon nära för att andra tycker och tänker, ja, kort och gott, Att leva efter förväntningar och måsten istället för att LEVA här och nu -ett mera närvarande liv.

Jag har tidigare levt efter hur andra vill att jag ska leva. NU, när jag äntligen kommit till insikt med hur värdefullt livet är lever jag efter hur jag vill ha mitt liv. Ibland har livet varit ett helvete tack vare min sjukdom men ändå har jag pressat mig till det yttersta för att tillfredsställa någon annan. Idag inser jag att det har varit ett övergrepp på mig själv, varför? Jo för att jag har trott att de har betytt något för den personen jag själv gjorde övergrepp på mig själv för. Att det jag gjorde var betydelsefullt, att det betydde något. 

Idag lever jag och gör det som jag vill göra, inte för att någon annan vill eller säger åt mig att göra. Jag sårar säkert många i min omgivning för att jag inte gör det dom tycker, vilket självklart är tråkigt och känns. Jag har inte blivit känslokall för att jag följer mitt hjärta, jag har bara blivit mer respektfull mot mig själv, vilket jag kommer fortsätta med. 

Boken bara bekräftade den linje jag redan påbörjar, bara bekräftade att jag är på rätt väg, bara bekräftade att jag inte är ensam om att leva ett liv någon annan velat, bara bekräftade att JAG är värdefull, bara bekräftade att jag lever här och nu, inte om en månad eller år och bekräftade att materiella ting inte ger mig lycka.