För att hjälpa matsmältningen på vägen bör inte mitt socker vara högt, eller rättare sagt ju högre socker dessto längre tid tar det för maten i magsäcken att bli mindre och "trampa" vidare. För att försöka undvika att maten är för länge i matsäcken (pga svamp) bör sockret hållas nere. Det är inte alltid lätt att justera sockernivån, det finns så mycket som påverkar att ha ett stabilt eller en instabil sockernivå. När jag gick och lade mig igår kväll låg mitt socker bra men uppenbarligen hände något som fick mitt socker på fall.
Det här är en hel vetenskap, det är mycket att tänka på och ibland glömmer man, eller blundar, vet inte vilket, men det är i alla fall svårt att hålla allt i huvudet hela tiden. Kroppen har ett eget lager av glukos, en reserv, det är lika för diabetiker och icke diabetiker. Om sockret faller träder reserven in och räddar upp situationen. Det brukar man inte märka av vare sig som icke diabetiker eller diabetiker, om det inte faller så lågt att även reserven är slut. Då behöver man fylla upp med socker. Kroppen är otrolig. Om man inte ger kroppen socker börjar de ta på övriga organ. Kroppen jobbar för att omvandla till enerig. För att kroppen ska fungera behövs socker (energi), när det blir tomt i reserven och ingen påfyllnad hamnar man i läget jag hade inatt. Inget att rekommendera......